SISTEME DE IRIGAȚII
Ne ocupăm de grădini, iubim natura și ne bucurăm să asigurăm spațiilor verzi apa de care au nevoie!
Sisteme de irigatie prin aspersie
Sistemul automat de irigat se proiecteaza personalizat pentru fiecare zona verde, cu scopul de a asigura necesarul de apa al vegetatiei, o rata a precipitatiei distribuita uniform si economie de apa, totul corelat la caracteristicile sursei de apa disponibile.
Proiectul instalatiei de irigat va urmari:
- Sa asigure apa la debitul si presiunea necesara functionarii corespunzatoare a aspersoarelor.
- Sa distribuie apa pe toate suprafetele proiectate conform cerintelor, cu un grad ridicat de uniformitate, in timpul maxim alocat, fara a uda constructiile din jur, reducand la minim consumul de apa si energie.
- Oprirea automata a irigarii in caz de precipitatii naturale.
- Ca utilizatorul sa poata programa simplu zonele de irigare, in functie de necesitati.
Sisteme de irigatie prin picurare
Irigarea prin picurare asigura distribuirea apei cat mai exact in punctul dorit, aproape de radacinile plantelor si cu o cantitate de apa bine determinata. Sunt utilizate pentru jardiniere, ronduri de flori, garduri vii, livezi, solarii sau gradini de legume.
Avantajele udarii prin picurare:
- Folosirea eficienta a apei, prin aplicarea cat mai aproape de radacina, in cantitatea dorita, cu risipa minima.
- Permite irigarea unor suprafete mari, cu cantitati reduse de apa.
- Functionarea la presiuni mici.
- Posibilitatea de a controla si ajusta cantitatea de apa pe fiecare rand sau chiar fiecare planta in parte.
Mentenanta sisteme de irigatie
Odata cu trecerea timpului, unele piese ale sistemului de irigat pot fi afectate de diferiti factori. Iata cateva situatii care pot produce functionarea defectuasa a sistemului: apa se scurge din aspersor chiar daca sistemul este inchis; aspersoarele rotative nu functioneaza ori corpul rotativ se roteste prea putin; una dintre zone nu porneste; cainele a considerat capul unui aspersor o jucarie numai buna de rontait. Oricare ar fi situatia, mereu gasim o rezolvare!
Golire sisteme de irigatie
In perioada de iarna, temperaturile negative pot afecta sistemul de irigatie prin dilatarea apei, iar tevile sau piesele componente pot crapa. Golirea acestuia este modalitatea de a il proteja.
Incepand cu luna octombrie poate fi inceput procesul de golire a sistemelor de irigatie prin procedura de compresie, singura cu eficienta de 100%.
Ce trebuie sa stii
Sistemul de irigații - cheia unei grădini frumoase
Îi invidiezi grădina vecinului? Nu înțelegi cum gazonul său poate fi atât de des și verde iar al tău este pe departe de a fi la fel? Il ingrijesti cât poti de bine? Factorul care face diferența poate fi sistemul de irigare.
Dacă te gandesti la instalarea unui sistem automat de irigare, cu siguranta ai câteva întrebări de bază. Noi iti vom răspunde în rândurile următoare.
Sistemul automat de irigare consumă mai multă apă decât utilizezi în prezent?
Nu, un sistem cu aspersoare si automatizat iti poate economisi de fapt apă. Un sistem bine conceput și eficient aplică exact cantitatea de apă de care are nevoie grădina ta. Datorită acestui fapt, apa nu este irosită. În plus, sistemele moderne de irigații au și un senzor de ploaie care știe când si cat de multa apa se aduna din precipitatii, si opreste automat pornirea sistemului, pana atunci cand pamantul este din nou uscat.
Sistemul de irigații economisește timp?
Cu siguranță, da. Nu va trebui să petreci nici un minut udând gazonul. Sistemul va face totul in locul tau, chiar și atunci când esti departe de casă.
Este sistemul de irigare la fel de eficient ca udarea manuală?
Sistemul automat de irigare face munca și mai eficientă. Este conceput pentru a uda părțile individuale ale grădinii, după necesarul plantelor - gazon, arbori, arbuști, flori, jardinierele de pe terasa, sau chiar in sera.
In ce consta un sistem de irigare automatizat?
Partile componente ale unui sistem de irigat automatizat sunt: controller, electrovalve care se deschid si inchid atunci cand controllerul le comanda, aspersoare care distribuie apa către zone specifice, si pot fi de tip spray, rotativ, oscilant sau cu picurare. Cutie pentru electrovane, conducte, diferite racorduri. Sistemul de irigat poate fi completat de senzori de umiditate a solului sau chiar o statie meteo.
Cât durează instalarea unui sistem de irigare?
Totul depinde de circumstanțe - de la dimensiunea grădinii, vreme, amenajarea teritoriului și altele asemenea. Cu toate acestea, în condiții favorabile, instalarea nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana.
Cât costă un sistem de irigare de calitate?
Prețul depinde de mai mulți factori, precum dimensiunea grădinii, tipul de amenajare a teritoriului si materialul utilizat.
Este posibil să economisesti bani atunci când utilizezi un sistem de irigat?
Un sistem de irigat bun te va ajuta să economisesti bani, in timp ce gradina ta va fi mereu viguroasa iar aerul improspatat. Proiectat corect, acesta economisește bani în mai multe moduri:
- Timpul de udare este ajustat atat cat este necesar. Este posibil să setezi ora pulverizării.
- Senzorii de ploaie sunt un mare avantaj pentru a nu consuma apa atunci cand a plouat.
- Dacă utilizezi deja un sistem de irigare, asigura-te că este în stare bună. Apa se poate scurge din sistemele mai vechi sau de calitate slabă, poate sa creeze bati si sa strice o portiune din gradina, sau chiar sa se inflitreze la fundatia casei, aducand cheltuieli in plus care nu sunt necesare.
Cum te putem ajuta?
Află cum poți avea grădina mult visată, de la o echipă de experți centrați pe nevoile tale.